2019 június 26.
ALKOTÓTÁBOR A GARANCSON
ALKOTÓTÁBOR A GARANCSON

Amikor már az utolsó hónapokat gyűrik gyermekeink az iskolapadban vagy az ovi udvarán, akkor a vakációra vonatkozó első kérdések többsége nem arról szól, hogy melyik tengerparton lógatjuk a lábunkat idén. Sokkal inkább – és ahogy közeledik június közepe, sokkal többször – hangzik el egy bizonyos név és a névhez kapcsolódó kézműves program:

„Mikor és hányszor mehetünk Fruzsi néni táborába???”

Ha vége ugyanis a tanévnek, akkor a Garancstető feletti égboltot óriás szappanbuborékok színezik, az egyik kertecske pedig csurig megtelik apróbb és nagyobbacska gyermekekkel és vidám zsivajukkal, kacagásukkal. Itt aztán öt napon keresztül, a szerencsésebb lurkók kétszer, háromszor öt napon át teljes művészi szabadsággal alkothatnak, mindenki a saját fantáziáját éppen abban kifejezve, amiben leginkább kedve telik. Lehet az az agyagozás, gyöngyfűzés, nemezelés, papírhajtogatás, kötél- vagy kosárfonás, és még millió és millió apró-cseprő lehetőség. Az idősebb gyermekek segítik a kisebbek munkáját, akiben pedig túlteng az energia, az beugorhat egy körre az óriás trambulinba, a hőséggel szemben pedig lehűtheti magát a kerti slag vízsugara alatt.

A legfontosabb, hogy mindenki jól érezze magát, és minden kisgyermek megtalálja azt a technikát, kifejezési módot, amelyben gyönyörűt alkothat, amelyben megéli a teremtés szépségét, sikerét és ajándékát.

 

Vass Éva

közösségek
Legfrissebb
Áll a Maszkabál - Interjú Holéczi Zsuzsával, önkéntes maszkvarróval

Holéczi Zsuzsa írónő, a Piliscsabai Irodalomkedvelők Klubjának vezetője, kivette részét az önkéntes segítségnyújtásból is: maszkokat gyártott barátai, ismerősei számára. Erről kérdeztük Zsuzsát. Fogadjátok szeretettel!

Megalakult a Mária Országa Imaközösség - Rózsafüzér hazánkért
Adománygyűjtés

Ruhagyűjtést szervezünk Szántó Judittal és Vass Évával! Pár hónapos előkészület után végre sikerült minden egyeztetés ez ügyben, és így sor kerülhet rá.

ALKOTÓTÁBOR A GARANCSON

Amikor már az utolsó hónapokat gyűrik gyermekeink az iskolapadban vagy az ovi udvarán, akkor a vakációra vonatkozó első kérdések többsége nem arról szól, hogy melyik tengerparton lógatjuk a lábunkat idén...

Gondolatok 2019. április 21. húsvét vasárnap
Virágvasárnap - április 14. Nagyböjt 6. vasárnapja

Egyik legnépszerűbb liturgikus ünnep, tele népies hagyományokkal. Az igehirdető számára meghökkentően kétoldalú feladat, hiszen egyszerre ünnepli az Úr ünnepélyes jeruzsálemi bevonulását, majd a szentmisében végig járatja velünk a szenvedéstörténetet.