2019 június 26.
ALKOTÓTÁBOR A GARANCSON
ALKOTÓTÁBOR A GARANCSON

Amikor már az utolsó hónapokat gyűrik gyermekeink az iskolapadban vagy az ovi udvarán, akkor a vakációra vonatkozó első kérdések többsége nem arról szól, hogy melyik tengerparton lógatjuk a lábunkat idén. Sokkal inkább – és ahogy közeledik június közepe, sokkal többször – hangzik el egy bizonyos név és a névhez kapcsolódó kézműves program:

„Mikor és hányszor mehetünk Fruzsi néni táborába???”

Ha vége ugyanis a tanévnek, akkor a Garancstető feletti égboltot óriás szappanbuborékok színezik, az egyik kertecske pedig csurig megtelik apróbb és nagyobbacska gyermekekkel és vidám zsivajukkal, kacagásukkal. Itt aztán öt napon keresztül, a szerencsésebb lurkók kétszer, háromszor öt napon át teljes művészi szabadsággal alkothatnak, mindenki a saját fantáziáját éppen abban kifejezve, amiben leginkább kedve telik. Lehet az az agyagozás, gyöngyfűzés, nemezelés, papírhajtogatás, kötél- vagy kosárfonás, és még millió és millió apró-cseprő lehetőség. Az idősebb gyermekek segítik a kisebbek munkáját, akiben pedig túlteng az energia, az beugorhat egy körre az óriás trambulinba, a hőséggel szemben pedig lehűtheti magát a kerti slag vízsugara alatt.

A legfontosabb, hogy mindenki jól érezze magát, és minden kisgyermek megtalálja azt a technikát, kifejezési módot, amelyben gyönyörűt alkothat, amelyben megéli a teremtés szépségét, sikerét és ajándékát.

 

Vass Éva

közösségek
Legfrissebb
ALKOTÓTÁBOR A GARANCSON

Amikor már az utolsó hónapokat gyűrik gyermekeink az iskolapadban vagy az ovi udvarán, akkor a vakációra vonatkozó első kérdések többsége nem arról szól, hogy melyik tengerparton lógatjuk a lábunkat idén...

Gondolatok 2019. április 21. húsvét vasárnap
Virágvasárnap - április 14. Nagyböjt 6. vasárnapja

Egyik legnépszerűbb liturgikus ünnep, tele népies hagyományokkal. Az igehirdető számára meghökkentően kétoldalú feladat, hiszen egyszerre ünnepli az Úr ünnepélyes jeruzsálemi bevonulását, majd a szentmisében végig járatja velünk a szenvedéstörténetet.  

Orbán Viktor beszéde az Avicenna Közel-Kelet Kutatások Intézete főépületének avatásán (Piliscsaba, 2019. 04. 09)

Az Avicenna Intézet ma már nemzetközi szinten is elismert bázisa a Közel-Kelet-kutatásnak, és azok a fiatal kutatók, akik megalakulásuk idején kerültek Önökhöz, ma már a téma elismert tudósainak számítanak a nemzetközi térben is. 

Bemutatni az iszlám valódi kultúráját

A mai feszültségekkel telt világban külön feladatnak tekintjük azt is,

hogy az iszlám világáról a sajtóban kialakult negatív képpel szemben bemutassuk annak valódi

kultúráját, megismertessük a közvéleménnyel annak kiemelkedő eredményeit.

Ennek a több évszázados hagyománynak és a mai sajátos feladatoknak a szem előtt tartásával

végzi az intézet a munkáját.

HETET EGY CSAPÁSRA! - „a mi kincsünk és sorsunk: a homok”