2020 április 03.
Áll a Maszkabál - Interjú Holéczi Zsuzsával, önkéntes maszkvarróval
Áll a Maszkabál - Interjú Holéczi Zsuzsával, önkéntes maszkvarróval

1. Honnan jött a gondolat, hogy maszkokat kezdj el varrni?

Középiskola óta barátnők vagyunk egy Szlovákiában, Zsigárdon élő hölggyel, az ottani általános iskola nyugdíjas igazgatónőjével. Ő küldött szabásmintát - mert három gyermekének és azok családjának varrt maszkot -, hátha nálunk is szükség lesz rá. Ezt a mintát közzétettem a facebookon, nem sokkal ezután rám írt az egyik élelmiszerboltunk vezetője, hogy vállalnék-e legalább egy garnitúrát 15 főre, mert a papírmaszk alatt fulladnak az egész napos használat során.  

 

2. Hány maszk készült el a kezed alatt, kik kapták ezeket?

A kérésnek megfelelően 15 db maszk készült, ezen felül a családnak 8.


Áll a Maszkabál - Interjú Holéczi Zsuzsával, önkéntes maszkvarróval

3. Hogyan viselitek az otthonlétet?  

Mivel van kertünk, ahol mindig van teendő, és járhatjuk az erdőt - köszönjük, jól. Van kenyérsütőgépünk, a szükséges élelmiszerek rendelkezésünkre állnak - szerencsére minden télen szoktunk disznótorost, füstölt kolbászt is készíteni, így tartalékaink is vannak. A primőrök és tejtermékek bevásárlását heti 1 alkalommal a család valamelyik tagja elvégzi. Elfoglatságnak ott vannak a könyvek, a filmek, épp egy pulóvert kötök, és amikor a derékfájásom nem hátráltat, írhatom a regényemet.

Gondunk inkább egészségügyi: nekem az, hogy éppen egy kisebb műtétre kellett volna kórházba vonulnom, amihez mammográfia és egyéb vizsgálatok kellettek volna - amiket most lemondtak. Férjemnek egy orvosi beavatkozás kontrolljára egy hónap múlva kellett volna mennie a Margit kórház rendelőjébe - de most ez sem megoldható. A fiúnk épp fogorvosi kezelésre járt - most az is félbemaradt, és vannak miatta gondjai.

 

4. Lehet-e nálad rendelni esetleg maszkot?

Az eddig maszkokat saját anyagból (gyógytornához rendszeresített zöld műanyag lepedőből és egy finom, fehér indiai pamutkelméből) készítettem, ami szinte elfogyott, és gumipertlim sincs már. Sajnos amelyik nap leszállítottam a maszkokat, lett egy akut gerincbecsípődésem, melyből nagyon nehezen gyógyulok. Így most huzamosabb ülőmunkát nem tudok végezni - márpedig az én tempómmal, házimunka mellett a 23 maszk másfél nap alatt készült el. Amint úgy érzem, hogy tudom vállalni újabb maszkok készítését, jelezni fogom Józsy Juditnak, mivel az általa indított csoporthoz csatlakoztam.

 

Vass Éva

aktuális, életmód
Legfrissebb
Áll a Maszkabál - Interjú Holéczi Zsuzsával, önkéntes maszkvarróval

Holéczi Zsuzsa írónő, a Piliscsabai Irodalomkedvelők Klubjának vezetője, kivette részét az önkéntes segítségnyújtásból is: maszkokat gyártott barátai, ismerősei számára. Erről kérdeztük Zsuzsát. Fogadjátok szeretettel!

Megalakult a Mária Országa Imaközösség - Rózsafüzér hazánkért
Adománygyűjtés

Ruhagyűjtést szervezünk Szántó Judittal és Vass Évával! Pár hónapos előkészület után végre sikerült minden egyeztetés ez ügyben, és így sor kerülhet rá.

ALKOTÓTÁBOR A GARANCSON

Amikor már az utolsó hónapokat gyűrik gyermekeink az iskolapadban vagy az ovi udvarán, akkor a vakációra vonatkozó első kérdések többsége nem arról szól, hogy melyik tengerparton lógatjuk a lábunkat idén...

Gondolatok 2019. április 21. húsvét vasárnap
Virágvasárnap - április 14. Nagyböjt 6. vasárnapja

Egyik legnépszerűbb liturgikus ünnep, tele népies hagyományokkal. Az igehirdető számára meghökkentően kétoldalú feladat, hiszen egyszerre ünnepli az Úr ünnepélyes jeruzsálemi bevonulását, majd a szentmisében végig járatja velünk a szenvedéstörténetet.