2017 március 06.
Aranyérem a Tatami kupáról - 2017
Aranyérem a Tatami kupáról - 2017

"2017. március 4-én a szigetszentmiklósi Tatami Kupán Rónai Kristóf a húsz fős nemzetközi mezőnyben sorra nyerte a mérkőzéseket, döntőbe került, majd ott is győztesként hagyta el a tatamit, így büszkén emelhette magasba a dobogó tetején a kupát.

A Tatami kupa első sorban a 14 év felettieknek volt kiemelt verseny a szezonban, ugyanis ezen nemzetközi mezőnyben lehetett kvalifikációs pontokat szerezni a 2017. év őszi korosztályos WKF karate világbajnokságra.

Ezen kvalifikációs verseny csapatunkból négy főt érintett, köztük hárman pontszerzési szándékkal indultak. Rónai Lili dobogóra sajnos nem jutott, 5. helyen végzett, Kohlhoffer Kati, két nyertes meccset követően a 8 között esett ki, valamint Udvari Zsófi, aki szépen ponttal kezdte a mérkőzést, de ellenfele nyomását nem tudta visszaverni, fordítást követően Zsófinak sajnos már nem volt lehetősége javítani.

Jakó Attila ugyan korának megfelelően kadettként indult, de elsődleges cél a mezőny felmérése és a határozott fellépés volt. Továbbjutással nem járt, de a célunkat teljesítette. A mezőnyt látva dolgozunk a felzárkózáson.

A 14 év alattiak között indult Szentkereszty Kristóf, (akinek ezen verseny még csak ízlelgetése volt a WKF mezőnynek), valamint Rónai Kristóf aki határozott és felszabadult fellépésének köszönhetően meccsről-meccsre jutott előre. Olyan ellenfelekkel szemben is ponttal nyert, akik technikailag ugyan képzettebbek voltak, de Kristóf győztes gondolkodással, lazasággal lépett a tatamira és győzteséként hagyta is el. Jó volt látni, hogy élvezte a versenyzést, pimasz húzásokat is be mert vetni, ezért meg tudta ellenfeleit lepni, amit a bírók ponttal értékeltek. Döntőbe került, ahol egy román fiúval küzdhetett az első helyért. Kristóf hamar megszerezte az első pontot, ezzel nem csak pontgyőzelem, hanem döntetlen esetén is elsőbbsége lett volna. Azonban ellenfele egy rossz lépést követően lábfejét fájlalta, nem tudta folytatni a mérkőzést. Kristóf hirdették győztesnek, valamint pontok alapján is ő érdemelte volna ki. Nagyon szép menetelés volt. (Ellenfelének szerencsére nem lett komoly sérülése, saját lábon állta a dobogóra)

Hasonló folytatást kívánunk!"

http://www.shindo.hu/?lap=page.php&szam=341

sport
Legfrissebb
ALKOTÓTÁBOR A GARANCSON

Amikor már az utolsó hónapokat gyűrik gyermekeink az iskolapadban vagy az ovi udvarán, akkor a vakációra vonatkozó első kérdések többsége nem arról szól, hogy melyik tengerparton lógatjuk a lábunkat idén...

Gondolatok 2019. április 21. húsvét vasárnap
Virágvasárnap - április 14. Nagyböjt 6. vasárnapja

Egyik legnépszerűbb liturgikus ünnep, tele népies hagyományokkal. Az igehirdető számára meghökkentően kétoldalú feladat, hiszen egyszerre ünnepli az Úr ünnepélyes jeruzsálemi bevonulását, majd a szentmisében végig járatja velünk a szenvedéstörténetet.  

Orbán Viktor beszéde az Avicenna Közel-Kelet Kutatások Intézete főépületének avatásán (Piliscsaba, 2019. 04. 09)

Az Avicenna Intézet ma már nemzetközi szinten is elismert bázisa a Közel-Kelet-kutatásnak, és azok a fiatal kutatók, akik megalakulásuk idején kerültek Önökhöz, ma már a téma elismert tudósainak számítanak a nemzetközi térben is. 

Bemutatni az iszlám valódi kultúráját

A mai feszültségekkel telt világban külön feladatnak tekintjük azt is,

hogy az iszlám világáról a sajtóban kialakult negatív képpel szemben bemutassuk annak valódi

kultúráját, megismertessük a közvéleménnyel annak kiemelkedő eredményeit.

Ennek a több évszázados hagyománynak és a mai sajátos feladatoknak a szem előtt tartásával

végzi az intézet a munkáját.

HETET EGY CSAPÁSRA! - „a mi kincsünk és sorsunk: a homok”