2018 július 09.
CSABA-NAPOK: KÁRPÁT-MEDENCEI TALÁLKOZÓ ERDÉLYI, KÁRPÁTALJAI, FELVIDÉKI VENDÉGEKKEL
CSABA-NAPOK: KÁRPÁT-MEDENCEI TALÁLKOZÓ ERDÉLYI, KÁRPÁTALJAI, FELVIDÉKI VENDÉGEKKEL

Pénteken és szombaton közel 100 vendég érkezett Piliscsabára a testvértelepüléseinkről, hogy velünk ünnepeljenek a Csaba-napokon.

Rendkívül színes, izgalmas programokkal készültek a piliscsabaiak és a hozzánk vendégségbe érkezett barátaink, testvéreink is.

Kézművesség, játszóház, nemzetiségi ételkóstoló, koncertek, hagyományőrzők bemutatói, színházi előadások, tánc- és sportbemutatók, mesemondó, táncház, közös meccsnézés várta a kicsiket és nagyokat, helyieket és idelátogatókat egyaránt.

A szombat esti rendezvényt néhány helyi vállalkozó, egyesület is támogatta; köszönjük az MCM-nek, az Emese Zöldségboltnak, a PAFC-nak, a Mák Cukrászdának és a helyi borászoknak, hogy hozzájárultak, hogy a táncházban senki étlen-szomjan ne maradjon!

Köszönjük a szervezőknek, a segítőknek és minden résztvevőnek a pozitív, kreatív és nyitott hozzáállást, a gyors és hatékony megoldásokat!

Legfrissebb
„Szeretem, hogy itt, a Garancson közünk van egymáshoz”

Garancstetőt és Garancsligetet 1999–2000 során vonták Piliscsaba belterületébe, ekkor történt a területek közművesítése és parcellázása is. Bisztriczky Réka tizenöt éve él családjával Garancstetőn. Arról beszélgettünk, miért szeret itt élni, mit jelent számára ez a terület, a közösség.

PLATÁNSORUNK SZÉPSÉGÉNEK TITKAI
KÖZELEG A MÁRCIUS - TERVEZZÜNK KERTET!

Ha még hidegek, fagyosak is február utolsó reggelei, már bizonyára mindannyian érezzük a közelgő tavasz fényeit, melegét. Ilyenkor talán már türelmetlenség is úrrá lesz rajtunk, siettetnénk a jó idő érkeztét. Türelmetlenségünket azonban legyőzhetjük, ha okos várakozássá változtatjuk, és már most elkezdjük megálmodni veteményesünket, virágos kertünket.

KI VAN AZ ÁL-ARC MÖGÖTT?
TIZEN-HÁRMAS IKREK PILISCSABÁN

Ma ünneplik 13. születésnapjukat Piliscsaba egyetlen "trikrei". Ez alaklomból kérdeztük meg édesanyjukat, Szöllősy Krisztinát arról, hogyan is kezdődött, alakult hármójuk, ötük, hatuk élete.

ÜNNEPEK UTÓREZGÉSEI

Már éppen kezdünk felocsúdni karácsony bensőséges és otthonosan meleg, jótékony emlékeiből, próbálunk ismét belerázódni az iskola, a munka hétköznapi rutinjába.