2018 július 09.
CSABA-NAPOK: KÁRPÁT-MEDENCEI TALÁLKOZÓ ERDÉLYI, KÁRPÁTALJAI, FELVIDÉKI VENDÉGEKKEL
CSABA-NAPOK: KÁRPÁT-MEDENCEI TALÁLKOZÓ ERDÉLYI, KÁRPÁTALJAI, FELVIDÉKI VENDÉGEKKEL

Pénteken és szombaton közel 100 vendég érkezett Piliscsabára a testvértelepüléseinkről, hogy velünk ünnepeljenek a Csaba-napokon.

Rendkívül színes, izgalmas programokkal készültek a piliscsabaiak és a hozzánk vendégségbe érkezett barátaink, testvéreink is.

Kézművesség, játszóház, nemzetiségi ételkóstoló, koncertek, hagyományőrzők bemutatói, színházi előadások, tánc- és sportbemutatók, mesemondó, táncház, közös meccsnézés várta a kicsiket és nagyokat, helyieket és idelátogatókat egyaránt.

A szombat esti rendezvényt néhány helyi vállalkozó, egyesület is támogatta; köszönjük az MCM-nek, az Emese Zöldségboltnak, a PAFC-nak, a Mák Cukrászdának és a helyi borászoknak, hogy hozzájárultak, hogy a táncházban senki étlen-szomjan ne maradjon!

Köszönjük a szervezőknek, a segítőknek és minden résztvevőnek a pozitív, kreatív és nyitott hozzáállást, a gyors és hatékony megoldásokat!

Legfrissebb
Áll a Maszkabál - Interjú Holéczi Zsuzsával, önkéntes maszkvarróval

Holéczi Zsuzsa írónő, a Piliscsabai Irodalomkedvelők Klubjának vezetője, kivette részét az önkéntes segítségnyújtásból is: maszkokat gyártott barátai, ismerősei számára. Erről kérdeztük Zsuzsát. Fogadjátok szeretettel!

Megalakult a Mária Országa Imaközösség - Rózsafüzér hazánkért
Adománygyűjtés

Ruhagyűjtést szervezünk Szántó Judittal és Vass Évával! Pár hónapos előkészület után végre sikerült minden egyeztetés ez ügyben, és így sor kerülhet rá.

ALKOTÓTÁBOR A GARANCSON

Amikor már az utolsó hónapokat gyűrik gyermekeink az iskolapadban vagy az ovi udvarán, akkor a vakációra vonatkozó első kérdések többsége nem arról szól, hogy melyik tengerparton lógatjuk a lábunkat idén...

Gondolatok 2019. április 21. húsvét vasárnap
Virágvasárnap - április 14. Nagyböjt 6. vasárnapja

Egyik legnépszerűbb liturgikus ünnep, tele népies hagyományokkal. Az igehirdető számára meghökkentően kétoldalú feladat, hiszen egyszerre ünnepli az Úr ünnepélyes jeruzsálemi bevonulását, majd a szentmisében végig járatja velünk a szenvedéstörténetet.