2017 február 17.
Csókra CSOK-ot
Csókra CSOK-ot

A „Házasság Hete” apropója arra is irányítja figyelmünket, hogy városunk mennyire fiatalos lendületű: sokgyermekes családok élnek itt; ezek a gyermekek lassan felnőnek, és ha szüleik mintáját követik, ők is hamarosan házasságra lépnek, gyermekeket szülnek, nagycsaládot alapítanak.

Milyen jó lenne, ha ezek a fiatalok mind itt maradnának Piliscsabán, és ezt a követendő példát itt adnák tovább saját gyermekeiknek. Ehhez ad nagy-nagy segítséget városkánkban is az állami támogatású, családi otthonteremtési kedvezmény. Használt ház vásárlásra, új ház építésére, újépítésű lakásvásárlásra, és meglévő ház bővítésére is igénybe lehet venni. Piliscsabán mindegyik lehetőség megvalósítható; akár többgenerációssá alakítjuk a már meglévő szülői házat, akár üres telekre építünk, akár a jövőben megépülő új, CSOK-os társasházakban vásárolunk lakást, egy a  fontos: tartsuk fiataljainkat itt, hogy városunk mindig lendületes, életre ítélt település maradhasson!

Legfrissebb
ALKOTÓTÁBOR A GARANCSON

Amikor már az utolsó hónapokat gyűrik gyermekeink az iskolapadban vagy az ovi udvarán, akkor a vakációra vonatkozó első kérdések többsége nem arról szól, hogy melyik tengerparton lógatjuk a lábunkat idén...

Gondolatok 2019. április 21. húsvét vasárnap
Virágvasárnap - április 14. Nagyböjt 6. vasárnapja

Egyik legnépszerűbb liturgikus ünnep, tele népies hagyományokkal. Az igehirdető számára meghökkentően kétoldalú feladat, hiszen egyszerre ünnepli az Úr ünnepélyes jeruzsálemi bevonulását, majd a szentmisében végig járatja velünk a szenvedéstörténetet.  

Orbán Viktor beszéde az Avicenna Közel-Kelet Kutatások Intézete főépületének avatásán (Piliscsaba, 2019. 04. 09)

Az Avicenna Intézet ma már nemzetközi szinten is elismert bázisa a Közel-Kelet-kutatásnak, és azok a fiatal kutatók, akik megalakulásuk idején kerültek Önökhöz, ma már a téma elismert tudósainak számítanak a nemzetközi térben is. 

Bemutatni az iszlám valódi kultúráját

A mai feszültségekkel telt világban külön feladatnak tekintjük azt is,

hogy az iszlám világáról a sajtóban kialakult negatív képpel szemben bemutassuk annak valódi

kultúráját, megismertessük a közvéleménnyel annak kiemelkedő eredményeit.

Ennek a több évszázados hagyománynak és a mai sajátos feladatoknak a szem előtt tartásával

végzi az intézet a munkáját.

HETET EGY CSAPÁSRA! - „a mi kincsünk és sorsunk: a homok”