2017 február 28.
Iskolatáska és sportfelszerelés, egyéb szakköri eszközök tárolása
Iskolatáska és sportfelszerelés, egyéb szakköri eszközök tárolása

Hazatér az iskolából szemünk fénye, és a sarokba vágja az iskolatáskáját. Érthetően fáj a szívünk az ergonomikus csoda hányattatásait látva – keressünk inkább neki egy jó helyet, és szoktassuk rá csemeténket, hogy oda tegye. Ez lehet az íróasztala melletti sarok, de lehet az előszobában a gyermek kabátakasztója alatti tartó, asztalka vagy akár egy nagyobb méretű, átlátszó nyitott műanyag doboz. Alakítsunk ki ugyanitt helyet a torna- és a többi sportfelszerelésnek, amiket mosás-szárítás után mindig tegyünk vissza a jól szellőző tornazsákba vagy vászonszatyorba, és akasszunk fel vagy tegyük a dobozba, akárcsak a hangszereket és az egyéb szakköri állományt – mindent a saját tokjában, tartójában. Ha minden felszerelést eleve mindig a saját szatyrában teszünk el, akkor csemeténk az iskolában sem fogja elveszíteni, nem kell majd fél pár tornazoknik, kézművespólók vagy kották után nyomoznunk.

Otthon is mindig minden a helyén lesz, és az esti bepakolásnál nem kell széttúrnunk a gyerekszobát az úszószemüveg, a furulya vagy a néptánccipő után kutatva. Praktikus, ha itt kap helyet a gyerekek heti rendjét tartalmazó tábla is, amely az iskolai órákon kívül az edzések, szakkörök és egyéb foglalkozások időpontját is tartalmazza. Húzzuk ki szövegkiemelővel azokat a tárgyakat, foglalkozásokat, amelyekhez külön felszerelésre van szüksége csemeténknek, így indulás előtt elég egy pillantás – és nem maradhat otthon semmi, amire napközben szükség van.

 

életmód
Legfrissebb
ALKOTÓTÁBOR A GARANCSON

Amikor már az utolsó hónapokat gyűrik gyermekeink az iskolapadban vagy az ovi udvarán, akkor a vakációra vonatkozó első kérdések többsége nem arról szól, hogy melyik tengerparton lógatjuk a lábunkat idén...

Gondolatok 2019. április 21. húsvét vasárnap
Virágvasárnap - április 14. Nagyböjt 6. vasárnapja

Egyik legnépszerűbb liturgikus ünnep, tele népies hagyományokkal. Az igehirdető számára meghökkentően kétoldalú feladat, hiszen egyszerre ünnepli az Úr ünnepélyes jeruzsálemi bevonulását, majd a szentmisében végig járatja velünk a szenvedéstörténetet.  

Orbán Viktor beszéde az Avicenna Közel-Kelet Kutatások Intézete főépületének avatásán (Piliscsaba, 2019. 04. 09)

Az Avicenna Intézet ma már nemzetközi szinten is elismert bázisa a Közel-Kelet-kutatásnak, és azok a fiatal kutatók, akik megalakulásuk idején kerültek Önökhöz, ma már a téma elismert tudósainak számítanak a nemzetközi térben is. 

Bemutatni az iszlám valódi kultúráját

A mai feszültségekkel telt világban külön feladatnak tekintjük azt is,

hogy az iszlám világáról a sajtóban kialakult negatív képpel szemben bemutassuk annak valódi

kultúráját, megismertessük a közvéleménnyel annak kiemelkedő eredményeit.

Ennek a több évszázados hagyománynak és a mai sajátos feladatoknak a szem előtt tartásával

végzi az intézet a munkáját.

HETET EGY CSAPÁSRA! - „a mi kincsünk és sorsunk: a homok”