2017 március 03.
Kirándulás a közeli Klotild-barlanghoz
Kirándulás a közeli Klotild-barlanghoz
Wikipédia

Piliscsaba fekvése egyedülálló Magyarországon. Településünktől északra a Pilis csodálatos vonulatai terülnek el, délre a Budai-hegység nyúlványai húzódnak. A kirándulók számára tökéletes a vidék, minden évszakban sokan járnak a környékünkön. Eligazodásukat az erdőségekben a fákra festett, jól látható színes jelzések segítik. Nekik a következő túraútvonalakat érdemes kipróbálniuk: A Pilisben az Iluska-forrás a piros kereszt, majd a piros jelzésen érhető el. A forrástól továbbindulva a piros és sárga, majd a piros jelzésen a Klotild-barlanghoz lehet eljutni. A község fölé magasodó Nagy-Kopasz hegyről tiszta időben látszik az esztergomi bazilika és át lehet pillantani a Duna fölött a Felvidékre is. Közedvelt kirándulóhely a Sas-szikla is, amely a Zajnát-hegyekben, a Vörös-hegytől nem messze található. A Budai-hegységben a kék jelzés a kálvária mellett vezet el. Az országos kék túra útvonala mellett található a Csabai gomba, az Ördög oltár és a Kígyószikla nevű képződmény, valamint kissé távolabb, már a Duna-Ipoly Nemzeti Park területén az Erzsébet-kút is.

sport
Legfrissebb
ALKOTÓTÁBOR A GARANCSON

Amikor már az utolsó hónapokat gyűrik gyermekeink az iskolapadban vagy az ovi udvarán, akkor a vakációra vonatkozó első kérdések többsége nem arról szól, hogy melyik tengerparton lógatjuk a lábunkat idén...

Gondolatok 2019. április 21. húsvét vasárnap
Virágvasárnap - április 14. Nagyböjt 6. vasárnapja

Egyik legnépszerűbb liturgikus ünnep, tele népies hagyományokkal. Az igehirdető számára meghökkentően kétoldalú feladat, hiszen egyszerre ünnepli az Úr ünnepélyes jeruzsálemi bevonulását, majd a szentmisében végig járatja velünk a szenvedéstörténetet.  

Orbán Viktor beszéde az Avicenna Közel-Kelet Kutatások Intézete főépületének avatásán (Piliscsaba, 2019. 04. 09)

Az Avicenna Intézet ma már nemzetközi szinten is elismert bázisa a Közel-Kelet-kutatásnak, és azok a fiatal kutatók, akik megalakulásuk idején kerültek Önökhöz, ma már a téma elismert tudósainak számítanak a nemzetközi térben is. 

Bemutatni az iszlám valódi kultúráját

A mai feszültségekkel telt világban külön feladatnak tekintjük azt is,

hogy az iszlám világáról a sajtóban kialakult negatív képpel szemben bemutassuk annak valódi

kultúráját, megismertessük a közvéleménnyel annak kiemelkedő eredményeit.

Ennek a több évszázados hagyománynak és a mai sajátos feladatoknak a szem előtt tartásával

végzi az intézet a munkáját.

HETET EGY CSAPÁSRA! - „a mi kincsünk és sorsunk: a homok”