2017 február 17.
M0 északi szektor fórum Pilisvörösvár
M0 északi szektor fórum Pilisvörösvár

Gromon István, Pilisvörösvár polgármestere kezdeményezésére ma fórumon ismertették a NIF Zrt. és a Főmterv Zrt. munkatársai a terveket és a várható forgalomszám változásokat.

A legfontosabb számok Piliscsaba szempontjából: jelenleg naponta 13.000 autó halad át Piliscsabán. 2031-ben a fejlesztések nélkül napi 17 000. Amennyiben az M0 északi szektora megépül a Megyeri-híd és Solymár között és más útberuházás nem valósul meg, ez a szám 23000.

Három jövőképet vázoltak fel a tervezők. Ha bezárul az M0 a nyugati szektor megepítésével, Piliscsabán radikálisan csökken az átmenő forgalom. Ha megépül az M10 autóút Solymár és Kesztölc között, ugyanez a helyzet. Ha az M10 csak Solymár és Pilisszántó között épül meg, de Piliscsaba és Pilisvörösvár között bekötő út épül, mely a Kopár-hágó környékén köt be a 10-es úthoz, hasonlóan nő a forgalom Piliscsabán, ugyanakkor jelentősen gyorsabbá válik a Budapestre jutás Pilisvörösvár elkerülésével. Az M0 nyugati szakasza és az M10-es Pilisszántó Kesztölc közötti szakasza jelentős alagútepítésekkel jár.

Több térségbeli polgármester, köztük magam is felszólaltam. A fejlesztést üdvözöljük, de nem mindegy milyen kiegészítő beruházásokkal egészül ki.

Gromon István kezdeményezésére napokon belül egyeztetést tartunk a térség polgármestereivel az érdekeink egyeztetése érdekében.

A sajtó részéről hamarosan részletes tájékoztatás várható, addig is néhány dia fotója látható alább.

Farkas András polgármester

aktuális
Legfrissebb
ALKOTÓTÁBOR A GARANCSON

Amikor már az utolsó hónapokat gyűrik gyermekeink az iskolapadban vagy az ovi udvarán, akkor a vakációra vonatkozó első kérdések többsége nem arról szól, hogy melyik tengerparton lógatjuk a lábunkat idén...

Gondolatok 2019. április 21. húsvét vasárnap
Virágvasárnap - április 14. Nagyböjt 6. vasárnapja

Egyik legnépszerűbb liturgikus ünnep, tele népies hagyományokkal. Az igehirdető számára meghökkentően kétoldalú feladat, hiszen egyszerre ünnepli az Úr ünnepélyes jeruzsálemi bevonulását, majd a szentmisében végig járatja velünk a szenvedéstörténetet.  

Orbán Viktor beszéde az Avicenna Közel-Kelet Kutatások Intézete főépületének avatásán (Piliscsaba, 2019. 04. 09)

Az Avicenna Intézet ma már nemzetközi szinten is elismert bázisa a Közel-Kelet-kutatásnak, és azok a fiatal kutatók, akik megalakulásuk idején kerültek Önökhöz, ma már a téma elismert tudósainak számítanak a nemzetközi térben is. 

Bemutatni az iszlám valódi kultúráját

A mai feszültségekkel telt világban külön feladatnak tekintjük azt is,

hogy az iszlám világáról a sajtóban kialakult negatív képpel szemben bemutassuk annak valódi

kultúráját, megismertessük a közvéleménnyel annak kiemelkedő eredményeit.

Ennek a több évszázados hagyománynak és a mai sajátos feladatoknak a szem előtt tartásával

végzi az intézet a munkáját.

HETET EGY CSAPÁSRA! - „a mi kincsünk és sorsunk: a homok”