2020 február 19.
Megalakult a Mária Országa Imaközösség - Rózsafüzér hazánkért
Megalakult a Mária Országa Imaközösség - Rózsafüzér hazánkért

"A korábbi polgári körök mintájára keresztény, katolikus nagycsaládok vezetésével és szervezésében megalakult a Mária Országa Imaközösség, amely mindazokat tömöríti, akik hisznek az imádság, a szeretet és az összefogás erejében, és szeretnék szolgálni az ezeréves Magyarországot.

Amint azt Kiss Antal teológus, lapunk publicistája elmondta, a Nemzeti Eucharisztikus Kongresszus szeptemberi kezdetéig kilenc alkalommal, minden hónap első péntekén tizenhat órától a Várkert Bazár feletti Vízhordó lépcsőnél álló, Dunára néző Mária-szobornál mondanak el közösen egy rózsafüzért. Az első imaalkalmat tegnap tartották, amelyen csaknem százan vettek részt, köztük Eperjes Károly, Kossuth-díjas színművész és Hegedűs Endre Kossuth-díjas zongoraművész is. A kezdeményezéshez – amelyre Kiss Antal csütörtökön a Magyar Hírlapban is felhívta a figyelmet – sokan csatlakoztak a határon innen és túlról is: „Székesfehérvárról, Esztergomból, Piliscsabáról, Tatáról, Sopronból és Sepsiszentgyörgyről, de még az Úz-völgyében, a történelmi magyar határ mentén fekvő Csinódon is velünk mondták a rózsafüzért” – fűzte hozzá. Kiss kérdésünkre azt is elmondta, a következő, februári alkalomra már imaszándékokat is gyűjtenek majd a közösség hamarosan elinduló Facebook-oldalán és honlapján. A teológus elmondása szerint azt szeretnék elérni, hogy a Kárpát-medencében először százezren mondják egy időben a rózsafüzért. Ehhez terveik szerint majd sorszámozott szentképeket is fognak osztani a szervezők, hogy láthassák, mennyien csatlakoznak. „Noha nem a sokaság a lényeg, de fontos, hogy tudjunk egymásról” – hangsúlyozta Kiss Antal."

Magyar Hírlap

közösségek, lelki
Legfrissebb
Áll a Maszkabál - Interjú Holéczi Zsuzsával, önkéntes maszkvarróval

Holéczi Zsuzsa írónő, a Piliscsabai Irodalomkedvelők Klubjának vezetője, kivette részét az önkéntes segítségnyújtásból is: maszkokat gyártott barátai, ismerősei számára. Erről kérdeztük Zsuzsát. Fogadjátok szeretettel!

Megalakult a Mária Országa Imaközösség - Rózsafüzér hazánkért
Adománygyűjtés

Ruhagyűjtést szervezünk Szántó Judittal és Vass Évával! Pár hónapos előkészület után végre sikerült minden egyeztetés ez ügyben, és így sor kerülhet rá.

ALKOTÓTÁBOR A GARANCSON

Amikor már az utolsó hónapokat gyűrik gyermekeink az iskolapadban vagy az ovi udvarán, akkor a vakációra vonatkozó első kérdések többsége nem arról szól, hogy melyik tengerparton lógatjuk a lábunkat idén...

Gondolatok 2019. április 21. húsvét vasárnap
Virágvasárnap - április 14. Nagyböjt 6. vasárnapja

Egyik legnépszerűbb liturgikus ünnep, tele népies hagyományokkal. Az igehirdető számára meghökkentően kétoldalú feladat, hiszen egyszerre ünnepli az Úr ünnepélyes jeruzsálemi bevonulását, majd a szentmisében végig járatja velünk a szenvedéstörténetet.