2018 október 01.
MOSI PELUS - Krasznai Gyöngyi védőnő tanácsai a mosható pelenkáról
MOSI PELUS - Krasznai Gyöngyi védőnő tanácsai a mosható pelenkáról

Néhány hete megkeresett egy környezettudatos édesanya és megkért, hogy segítsek népszerűsíteni a mosható pelenkát. Két okom is volt, hogy lelkes legyek és igent mondjak. Keresztény emberként a Teremtett Világ védelmét kötelességemnek érzem, védőnőként pedig belátható, hogy ha a baba bőre természetes, szellőző anyagokkal érintkezik, akkor kevesebb lesz a kiütés, irritáció a pelenka alatti területen. Az már csak hab a tortán, hogy egy ilyen pelus terpeszben tartja a baba lábát, így a csípőjére is jótékony hatással van.

Persze ez nem ilyen egyszerű! Bevallom, hogy 20 évvel ezelőtt én is eldobható pelenkát használtam és még így sem volt könnyű az első néhány hónap...Az is igaz, hogy akkoriban még nem találkoztam ezekkel az újfajta mosható pelenkákkal, mondhatni pelenka-rendszerekkel. Rengeteg változata van már, mindenki választhat kedve szerint: van, aki a mintájába szeret bele, van,aki a praktikusságot választja szempontként. Teljesen mindegy azonban, hogy ki, milyet használ, évente kb.:  2500 eldobható pelenkától szabadítja meg a világot, amelynek kb.: 150 év a lebomlási ideje, és veszélyes hulladéknak számít.

Ezért is nézek fel ezekre a fiatal édesanyákra, akik ténylegesen tesznek gyermekeik jövőjéért!

 

(Ha érdekelnek a tapasztalatok, gyakorlati tanácsok ezzel kapcsolatban, kérlek írj kommentet és megírjuk a piliscsabai édesanya elérhetőségét, aki vállalta, hogy segít Neked!)

 

 

Krasznai Gyöngyi

Legfrissebb
ALKOTÓTÁBOR A GARANCSON

Amikor már az utolsó hónapokat gyűrik gyermekeink az iskolapadban vagy az ovi udvarán, akkor a vakációra vonatkozó első kérdések többsége nem arról szól, hogy melyik tengerparton lógatjuk a lábunkat idén...

Gondolatok 2019. április 21. húsvét vasárnap
Virágvasárnap - április 14. Nagyböjt 6. vasárnapja

Egyik legnépszerűbb liturgikus ünnep, tele népies hagyományokkal. Az igehirdető számára meghökkentően kétoldalú feladat, hiszen egyszerre ünnepli az Úr ünnepélyes jeruzsálemi bevonulását, majd a szentmisében végig járatja velünk a szenvedéstörténetet.  

Orbán Viktor beszéde az Avicenna Közel-Kelet Kutatások Intézete főépületének avatásán (Piliscsaba, 2019. 04. 09)

Az Avicenna Intézet ma már nemzetközi szinten is elismert bázisa a Közel-Kelet-kutatásnak, és azok a fiatal kutatók, akik megalakulásuk idején kerültek Önökhöz, ma már a téma elismert tudósainak számítanak a nemzetközi térben is. 

Bemutatni az iszlám valódi kultúráját

A mai feszültségekkel telt világban külön feladatnak tekintjük azt is,

hogy az iszlám világáról a sajtóban kialakult negatív képpel szemben bemutassuk annak valódi

kultúráját, megismertessük a közvéleménnyel annak kiemelkedő eredményeit.

Ennek a több évszázados hagyománynak és a mai sajátos feladatoknak a szem előtt tartásával

végzi az intézet a munkáját.

HETET EGY CSAPÁSRA! - „a mi kincsünk és sorsunk: a homok”