2017 május 17.
Nyitott Plébánia Nap Ligeten
Nyitott Plébánia Nap Ligeten

Kedves Testvérek!

Szeretettel hívunk és várunk mindenkit most szombaton, május 20-án tartandó közösségi napunkra. Ahogy eddig minden évben, idén is remek napnak nézünk elébe. Szent László lovagkirály nyomában fogunk járni csatlakozva a magyar egyház idei tematikájához. Három előadás meghallgatására nyílik lehetőség: fél 11-kor Balczó Andrással kezdünk, majd ebéd és persze az elmaradhatatlan fagyi után két lehetőségünk lesz még. 14.30 tól a visegrádi várjátékok főszervezőjének vendégszereplése egy előadással kezdődik a lovagvilágról, majd két talpig felfegyverzett lovag tart nekünk bemutatót; 15.00 órától Jelenits István tanár úr tart előadást Szent Lászlóról. A nap a maga hagyományos medrében fog zajlani: 8.00 kezdünk a sportolni vágyókkal. Közös futás és reggeli torna. 9.00 REGGELI KÖZÖS IMA Szabi atya vezetésével. 9.15 közös reggeli (teremtésvédelem: hozz, kérünk tányért, poharat,...és otthon mosd el...), 9.30 -tól indulnak a programok: táncház előzenével, tánctanítással; kézműveskedés fiúknak-lányoknak, hogy a nap lovagjai és várhercegnői megszülethessenek; társasszoba, sakkparti Bindes atyával, és a kápolna pedig egész nap az elcsendesedés helye lesz; továbbá az aprócskáknak babamama szobában gyermekfelügyelet is elérhető lesz az előadások alatt. Az ebédről Zotter Évi és Rozovits Feri gondoskodik, biztosan remek lesz a gulyás és a raguleves, ami mellé finom bort is kaptunk Lichtnecker Péter jóvoltából, illetve Bozzay Zsuzsa borkvízzel is készül. Nem maradhat el a fagyi sem a gyerekek örömére. Süteményeket szeretettel fogadunk. Délutáni előadásaink és a gyermekeknek szervezett bemutató és animált, jól eljátszható csatajelenet lebonyolítása után hálát adnánk Urunknak közösségünkért: 16.00-17.00 között tazei imaóra lesz. A nap feledhetetlen befejezéséről Zsuzsa a borkvíz eredményhirdetésével és egy kis bórkostolóval gondoskodik.

közösségek
Legfrissebb
ALKOTÓTÁBOR A GARANCSON

Amikor már az utolsó hónapokat gyűrik gyermekeink az iskolapadban vagy az ovi udvarán, akkor a vakációra vonatkozó első kérdések többsége nem arról szól, hogy melyik tengerparton lógatjuk a lábunkat idén...

Gondolatok 2019. április 21. húsvét vasárnap
Virágvasárnap - április 14. Nagyböjt 6. vasárnapja

Egyik legnépszerűbb liturgikus ünnep, tele népies hagyományokkal. Az igehirdető számára meghökkentően kétoldalú feladat, hiszen egyszerre ünnepli az Úr ünnepélyes jeruzsálemi bevonulását, majd a szentmisében végig járatja velünk a szenvedéstörténetet.  

Orbán Viktor beszéde az Avicenna Közel-Kelet Kutatások Intézete főépületének avatásán (Piliscsaba, 2019. 04. 09)

Az Avicenna Intézet ma már nemzetközi szinten is elismert bázisa a Közel-Kelet-kutatásnak, és azok a fiatal kutatók, akik megalakulásuk idején kerültek Önökhöz, ma már a téma elismert tudósainak számítanak a nemzetközi térben is. 

Bemutatni az iszlám valódi kultúráját

A mai feszültségekkel telt világban külön feladatnak tekintjük azt is,

hogy az iszlám világáról a sajtóban kialakult negatív képpel szemben bemutassuk annak valódi

kultúráját, megismertessük a közvéleménnyel annak kiemelkedő eredményeit.

Ennek a több évszázados hagyománynak és a mai sajátos feladatoknak a szem előtt tartásával

végzi az intézet a munkáját.

HETET EGY CSAPÁSRA! - „a mi kincsünk és sorsunk: a homok”