2018 június 07.
Nyolc éve avatták a piliscsabai Trianon-emlékművet
Nyolc éve avatták a piliscsabai Trianon-emlékművet

2018. június 4-én, hétfőn délután ismét koszorúkat, virágokat helyeztek el a piliscsabaiak a 2010-ben állított Trianon-emlékműhöz. A Dr. Solti Gábor volt polgármester kezdeményezésére állított emlékmű az évek során igencsak ki volt szolgáltatva az időjárás hatásainak; eső áztatta, nap szívta, fagy dermesztette a szétszabdalt hazánk területeit ábrázoló fából készült műalkotást. Hamarosan azonban társadalmi kezdeményezés kereteiben felújítják, hiszen nem merülhet a feledés homályába nemzeti tragédiánk, nemzeti összetartozásunk, s az emlékének állított gyönyörű alkotás sem.

Legfrissebb
ALKOTÓTÁBOR A GARANCSON

Amikor már az utolsó hónapokat gyűrik gyermekeink az iskolapadban vagy az ovi udvarán, akkor a vakációra vonatkozó első kérdések többsége nem arról szól, hogy melyik tengerparton lógatjuk a lábunkat idén...

Gondolatok 2019. április 21. húsvét vasárnap
Virágvasárnap - április 14. Nagyböjt 6. vasárnapja

Egyik legnépszerűbb liturgikus ünnep, tele népies hagyományokkal. Az igehirdető számára meghökkentően kétoldalú feladat, hiszen egyszerre ünnepli az Úr ünnepélyes jeruzsálemi bevonulását, majd a szentmisében végig járatja velünk a szenvedéstörténetet.  

Orbán Viktor beszéde az Avicenna Közel-Kelet Kutatások Intézete főépületének avatásán (Piliscsaba, 2019. 04. 09)

Az Avicenna Intézet ma már nemzetközi szinten is elismert bázisa a Közel-Kelet-kutatásnak, és azok a fiatal kutatók, akik megalakulásuk idején kerültek Önökhöz, ma már a téma elismert tudósainak számítanak a nemzetközi térben is. 

Bemutatni az iszlám valódi kultúráját

A mai feszültségekkel telt világban külön feladatnak tekintjük azt is,

hogy az iszlám világáról a sajtóban kialakult negatív képpel szemben bemutassuk annak valódi

kultúráját, megismertessük a közvéleménnyel annak kiemelkedő eredményeit.

Ennek a több évszázados hagyománynak és a mai sajátos feladatoknak a szem előtt tartásával

végzi az intézet a munkáját.

HETET EGY CSAPÁSRA! - „a mi kincsünk és sorsunk: a homok”