2018 február 14.
ÖRÖK. ZÖLD. KALENDÁRIUM.
ÖRÖK. ZÖLD. KALENDÁRIUM.

ÖRÖK. ZÖLD. KALENDÁRIUM.

 

Piliscsaba új szlogenjét is felhasználva örömmel értesítünk mindenkit, hogy weboldalunkon már azok is végig lapozhatják városunk első kincses kalendáriumát, akik esetleg lemaradtak a nyomtatott példányokról. Nyitóoldalunk zöld sziluettjén külön menüpontban találják meg, illetve ide kattintva azonnal szemük elé tárulnak lakóhelyünk mesés kincsei.

Itt szeretnénk közös együttműködésre hívni azokat az írói vénával megáldott piliscsabaiakat, akik szívesen részt vennének akár a 2081.hu oldal, akár a 2019-es Kalendárium szerkesztésében. Aki indíttatást érez erre, a 2081pcs@gmail.com címen jelentkezhet! Köszönjük!

2081.hu

Legfrissebb
ALKOTÓTÁBOR A GARANCSON

Amikor már az utolsó hónapokat gyűrik gyermekeink az iskolapadban vagy az ovi udvarán, akkor a vakációra vonatkozó első kérdések többsége nem arról szól, hogy melyik tengerparton lógatjuk a lábunkat idén...

Gondolatok 2019. április 21. húsvét vasárnap
Virágvasárnap - április 14. Nagyböjt 6. vasárnapja

Egyik legnépszerűbb liturgikus ünnep, tele népies hagyományokkal. Az igehirdető számára meghökkentően kétoldalú feladat, hiszen egyszerre ünnepli az Úr ünnepélyes jeruzsálemi bevonulását, majd a szentmisében végig járatja velünk a szenvedéstörténetet.  

Orbán Viktor beszéde az Avicenna Közel-Kelet Kutatások Intézete főépületének avatásán (Piliscsaba, 2019. 04. 09)

Az Avicenna Intézet ma már nemzetközi szinten is elismert bázisa a Közel-Kelet-kutatásnak, és azok a fiatal kutatók, akik megalakulásuk idején kerültek Önökhöz, ma már a téma elismert tudósainak számítanak a nemzetközi térben is. 

Bemutatni az iszlám valódi kultúráját

A mai feszültségekkel telt világban külön feladatnak tekintjük azt is,

hogy az iszlám világáról a sajtóban kialakult negatív képpel szemben bemutassuk annak valódi

kultúráját, megismertessük a közvéleménnyel annak kiemelkedő eredményeit.

Ennek a több évszázados hagyománynak és a mai sajátos feladatoknak a szem előtt tartásával

végzi az intézet a munkáját.

HETET EGY CSAPÁSRA! - „a mi kincsünk és sorsunk: a homok”