2017 február 14.
Öt tipp, hogy az úszásórának ne megfázás legyen a vége
Öt tipp, hogy az úszásórának ne megfázás legyen a vége

A legtöbb iskolának nincs saját uszodája – a gyerekeknek az úszásórára valahova el kell mennie. Ez viszont a téli hideg időben egy osztálynyi kisiskolással nem is egyszerű feladat, különösen, ha nem akarjuk, hogy megfázás legyen a vége! Van néhány óvintézkedés, amit, ha betartotok, betartattok gyermeketekkel, elejét vehetitek a betegeskedésnek!

  • próbáljátok ki a szilikonos úszósapkát. Nagyon nehéz felvenni – otthon gyakorolni kell, különösen hosszú hajú lányoknak – de ez óvja legjobban a hajat. Viszont még ez sem ad teljes védelmet, valamennyire vizes lesz a gyerekek haja.
  • mossatok az úszás előtti este hajat, mert, ha kicsit is zsíros a haj, nagyon nehéz megszárítani. A gyerekek is nehezebben boldogulnak vele, hát még az egy szem kísérő pedagógus, vagy egy-két szülő.
  • készíts be az úszáscuccba a nagy törülköző mellé egy kisebbet. A gyerekek akkor kezdik el szárítani a hajukat, amikor már felöltöztök. Ekkor viszont a vizes hajuk rálóg a ruhájukra,így még a pólójukat is szárítani kell, hogy mikor kimennek a hidegbe, nehogy megfázzanak! Öltözködés után a kisebb törülköző a nyakukba tehetik, vagy belecsavarhatják a hajukat.
  • mindig legyen a gyerekeknél olyan sapka, ami eltakarja a hajukat, ha kimennek az uszodából! (Ne csak fejpánt vagy fülmelegítő!)
  • az uszodákban általában van egy külső öltöző, ahol a gyerekek leveszik a cipőjüket és a kabátjukat, és egy belső öltöző, ahol a ruhájukat veszik le. Úszás után, miután felöltöztek a papucsuk még vizes, ők viszont zoknis, harisnyás lábbal belelépnek. (Ha a külső öltözőben leveszik a zoknijukat, akkor viszont a lábuk lesz vizes a papucstól, és a kinti öltözőben már alkalmuk sem lesz megtörölni a lábukat, mivel addigra már eltették a törölközőt.) Ezért praktikus, ha csak egy fél percre is a hajszárító alá teszik a papucsot – villámgyorsan megszárad.
életmód
Legfrissebb
ALKOTÓTÁBOR A GARANCSON

Amikor már az utolsó hónapokat gyűrik gyermekeink az iskolapadban vagy az ovi udvarán, akkor a vakációra vonatkozó első kérdések többsége nem arról szól, hogy melyik tengerparton lógatjuk a lábunkat idén...

Gondolatok 2019. április 21. húsvét vasárnap
Virágvasárnap - április 14. Nagyböjt 6. vasárnapja

Egyik legnépszerűbb liturgikus ünnep, tele népies hagyományokkal. Az igehirdető számára meghökkentően kétoldalú feladat, hiszen egyszerre ünnepli az Úr ünnepélyes jeruzsálemi bevonulását, majd a szentmisében végig járatja velünk a szenvedéstörténetet.  

Orbán Viktor beszéde az Avicenna Közel-Kelet Kutatások Intézete főépületének avatásán (Piliscsaba, 2019. 04. 09)

Az Avicenna Intézet ma már nemzetközi szinten is elismert bázisa a Közel-Kelet-kutatásnak, és azok a fiatal kutatók, akik megalakulásuk idején kerültek Önökhöz, ma már a téma elismert tudósainak számítanak a nemzetközi térben is. 

Bemutatni az iszlám valódi kultúráját

A mai feszültségekkel telt világban külön feladatnak tekintjük azt is,

hogy az iszlám világáról a sajtóban kialakult negatív képpel szemben bemutassuk annak valódi

kultúráját, megismertessük a közvéleménnyel annak kiemelkedő eredményeit.

Ennek a több évszázados hagyománynak és a mai sajátos feladatoknak a szem előtt tartásával

végzi az intézet a munkáját.

HETET EGY CSAPÁSRA! - „a mi kincsünk és sorsunk: a homok”