2018 június 04.
Otthon a gyógyulásban
Otthon a gyógyulásban

Már egy ideje befejeződött a piliscsabai orvosi rendelő felújítása; szerencsére azóta nem kellett betegség miatt megjelennünk ott, így a mai védőnői látogatás volt az első találkozás a megújult épülettel. Lenyűgöző, megnyugtató, otthonos érzések kavarogtak bennem; ahogy végignéztük kislányommal az összes megfestett falat, egyszercsak azt vettem észre, hogy mindketten mosolygunk, ő pedig mindegyikről mesélni kezdett, és csak mesélt, mesélt... Jó volt megérkezni, álmodozni, hallgatni a gyermeki magyarázatokat. Itt biztosan hamarabb beindulnak a gyógyulási folyamatok!

Legfrissebb
ALKOTÓTÁBOR A GARANCSON

Amikor már az utolsó hónapokat gyűrik gyermekeink az iskolapadban vagy az ovi udvarán, akkor a vakációra vonatkozó első kérdések többsége nem arról szól, hogy melyik tengerparton lógatjuk a lábunkat idén...

Gondolatok 2019. április 21. húsvét vasárnap
Virágvasárnap - április 14. Nagyböjt 6. vasárnapja

Egyik legnépszerűbb liturgikus ünnep, tele népies hagyományokkal. Az igehirdető számára meghökkentően kétoldalú feladat, hiszen egyszerre ünnepli az Úr ünnepélyes jeruzsálemi bevonulását, majd a szentmisében végig járatja velünk a szenvedéstörténetet.  

Orbán Viktor beszéde az Avicenna Közel-Kelet Kutatások Intézete főépületének avatásán (Piliscsaba, 2019. 04. 09)

Az Avicenna Intézet ma már nemzetközi szinten is elismert bázisa a Közel-Kelet-kutatásnak, és azok a fiatal kutatók, akik megalakulásuk idején kerültek Önökhöz, ma már a téma elismert tudósainak számítanak a nemzetközi térben is. 

Bemutatni az iszlám valódi kultúráját

A mai feszültségekkel telt világban külön feladatnak tekintjük azt is,

hogy az iszlám világáról a sajtóban kialakult negatív képpel szemben bemutassuk annak valódi

kultúráját, megismertessük a közvéleménnyel annak kiemelkedő eredményeit.

Ennek a több évszázados hagyománynak és a mai sajátos feladatoknak a szem előtt tartásával

végzi az intézet a munkáját.

HETET EGY CSAPÁSRA! - „a mi kincsünk és sorsunk: a homok”