2017 február 22.
PAFC játékos nevével kezdődött a Magyar Válogatott névsora
PAFC játékos nevével kezdődött a Magyar Válogatott névsora
U16-os válogatottunk lejátszotta írországi túrája első mérkőzését, amelyen nehéz talajú pályán, nagy küzdelemben kapott ki 2-1-re.

A Belvon Attila vezette együttes kedden este Ballinasloe városában lépett pályára a házigazda írek ellen, a találkozó egyben a helyi felújított stadion avatómérkőzése is volt. A meccset megelőző két hétben szinte folyamatosan esett az eső Írország ezen részén, ezért sártenger fogadta a csapatokat, de a játékosok becsülettel helytálltak a roppant nehéz körülmények között. 

Óriási csatát hozott az összecsapás, rengeteg volt a párharc, az ütközés, viszont az irreális körülmények között esély sem volt a lapos passzos játékra, ezért leginkább ívelésekkel próbálkoztak a csapatok. Az írek az első félidőben egy bal oldali beadást követő kezezésgyanús fejessel szereztek vezetést, és sokáig tartották az előnyüket. A magyar válogatott nagyon sokat tett az egyenlítésért, és a 81. percben (kétszer 40 perces volt a találkozó, ez tehát a rendes játékidő lejárta után történt) siker koronázta az erőfeszítéseket, egy szöglet utáni kavarodást követően Körmendi Kevin volt eredményes. Az utolsó pillanatokban azonban megszerezte a győztes találatot a házigazda: egy ígéretes magyar támadás végén az egyik ír védő utolsó emberként, kemény belépővel szerzett labdát, de a játékvezető továbbengedte a játékot, így egy hazai kontra, majd egy szöglet zárta a meccset, amiből befejelték második, egyben győztes góljukat az írek. 

- Bánt az eredmény, mert a csapat mindent megtett annak érdekében, hogy eredményesen zárja a mérkőzést, ez sajnos apró fegyelmezetlenségek miatt elmaradt - mondta a mérkőzést követően Belvon Attila. - Új csapatot építünk, hét újonc van velünk, ezért még vannak hibák a játékunkban, de elképesztően kemény csatát, férfias küzdelmet láttam a játékosoktól, megvolt bennünk az a fajta agresszivitás és keménység, amelyet megkövetelt a mérkőzés. Okulnunk kell ebből a meccsből, bízom benne, hogy csütörtökön határozottabban, kombinatívabban futballozunk, és domináns játékot bemutatva legyőzzük ellenfelünket. 

Írország-Magyarország 2-1 (1-0)
Magyarország: Kiss Ágoston - Sitku László (Papp László, 41.), Lakatos Benjámin, Nyári Patrik (Szabó Bálint, 78.), Kalmár Olivér (Körmendi Kevin, 41.)- Nyíri Vince (Földi Botond, 74.), Sághy Félix - Bukta Csaba (Kiss Bence, 78.), Papp Marcell (Kapronczai Gergely, 50.), Cipf Dominik (Tóth Gábor Kristóf, 41.)- Beke Péter (Pintér Ádám, 74.)

sport
Legfrissebb
ALKOTÓTÁBOR A GARANCSON

Amikor már az utolsó hónapokat gyűrik gyermekeink az iskolapadban vagy az ovi udvarán, akkor a vakációra vonatkozó első kérdések többsége nem arról szól, hogy melyik tengerparton lógatjuk a lábunkat idén...

Gondolatok 2019. április 21. húsvét vasárnap
Virágvasárnap - április 14. Nagyböjt 6. vasárnapja

Egyik legnépszerűbb liturgikus ünnep, tele népies hagyományokkal. Az igehirdető számára meghökkentően kétoldalú feladat, hiszen egyszerre ünnepli az Úr ünnepélyes jeruzsálemi bevonulását, majd a szentmisében végig járatja velünk a szenvedéstörténetet.  

Orbán Viktor beszéde az Avicenna Közel-Kelet Kutatások Intézete főépületének avatásán (Piliscsaba, 2019. 04. 09)

Az Avicenna Intézet ma már nemzetközi szinten is elismert bázisa a Közel-Kelet-kutatásnak, és azok a fiatal kutatók, akik megalakulásuk idején kerültek Önökhöz, ma már a téma elismert tudósainak számítanak a nemzetközi térben is. 

Bemutatni az iszlám valódi kultúráját

A mai feszültségekkel telt világban külön feladatnak tekintjük azt is,

hogy az iszlám világáról a sajtóban kialakult negatív képpel szemben bemutassuk annak valódi

kultúráját, megismertessük a közvéleménnyel annak kiemelkedő eredményeit.

Ennek a több évszázados hagyománynak és a mai sajátos feladatoknak a szem előtt tartásával

végzi az intézet a munkáját.

HETET EGY CSAPÁSRA! - „a mi kincsünk és sorsunk: a homok”