2017 május 23.
Tavaszutó, nyárelő
Tavaszutó, nyárelő

Az évszakok utolsó hónapja nemcsak valaminek a lezárását hivatott beteljesíteni, hanem a következő, ránk váró időszakot előkészíteni is. Azt mindenképp elmondhatjuk, hogy változások májusi szelei fújdogálnak. A rügybontás, nyiladozás, virágzás, beporzás ideje lassan lejár, lélekben és testben is készülődhetünk az érési szakaszra, majd az aratásra. Persze azon múlik minden, milyen tavaszt sikerült megvalósítanunk: fokozatosan melegedőt, idejét és irányát szem előtt tartót, óvatost, vagy pedig csapongót, fagyost, szelest, olykor forrón tüzest, kiszámíthatatlant. Mert amilyen tavaszt teremtettünk magunknak, annak gyümölcseit tudjuk csak szüretelni az elkövetkezendő hónapokban. Sőt, amit nyáron és ősz elején összegyűjtünk és elraktározunk kamránk mélyére, abból tudjuk túlélni, átvészelni majd a kemény, gyümölcstelen, termésmentes, hideg-fagyos telet is.

Így aztán nem mindegy, milyen módon, milyen álmokkal, milyen földbe milyen magokat vetettünk, s vajon a megfelelő időben a megfelelő istenekhez fohászkodtunk-e időváltozásért…

aktuális
Legfrissebb
ALKOTÓTÁBOR A GARANCSON

Amikor már az utolsó hónapokat gyűrik gyermekeink az iskolapadban vagy az ovi udvarán, akkor a vakációra vonatkozó első kérdések többsége nem arról szól, hogy melyik tengerparton lógatjuk a lábunkat idén...

Gondolatok 2019. április 21. húsvét vasárnap
Virágvasárnap - április 14. Nagyböjt 6. vasárnapja

Egyik legnépszerűbb liturgikus ünnep, tele népies hagyományokkal. Az igehirdető számára meghökkentően kétoldalú feladat, hiszen egyszerre ünnepli az Úr ünnepélyes jeruzsálemi bevonulását, majd a szentmisében végig járatja velünk a szenvedéstörténetet.  

Orbán Viktor beszéde az Avicenna Közel-Kelet Kutatások Intézete főépületének avatásán (Piliscsaba, 2019. 04. 09)

Az Avicenna Intézet ma már nemzetközi szinten is elismert bázisa a Közel-Kelet-kutatásnak, és azok a fiatal kutatók, akik megalakulásuk idején kerültek Önökhöz, ma már a téma elismert tudósainak számítanak a nemzetközi térben is. 

Bemutatni az iszlám valódi kultúráját

A mai feszültségekkel telt világban külön feladatnak tekintjük azt is,

hogy az iszlám világáról a sajtóban kialakult negatív képpel szemben bemutassuk annak valódi

kultúráját, megismertessük a közvéleménnyel annak kiemelkedő eredményeit.

Ennek a több évszázados hagyománynak és a mai sajátos feladatoknak a szem előtt tartásával

végzi az intézet a munkáját.

HETET EGY CSAPÁSRA! - „a mi kincsünk és sorsunk: a homok”