2017 március 02.
Tippek munkába visszaálló és már dolgozó anyáknak 3. – Hatékonyság
Tippek munkába visszaálló és már dolgozó anyáknak 3. – Hatékonyság

Próbáld meg külön csoportosítani a feladatlistáidat, mert ha mindent egyben írsz, nem fogod átlátni. Vezesd ugyanabban a füzetben (vagy filofaxban) de elkülönítve az ovis – sulis hoznivalókat, befizetendőket, tudnivalókat; a háztartással kapcsolatos feladatokat, stb. Okostelefonra remek feladatkezelő alkalmazások tölthetők le, amelyek szintén lehetővé teszik a csoportosítsát!

A rokoni – baráti körben keress egy egyetemista lányt pótjátékosnak, aki egy kis ösztöndíj-kiegészítésért cserébe bármikor riasztható, ha hirtelen nincs, aki elvigye a gyereket a suliból az edzésre.

Állíts össze ruha szetteket magadnak – legyen legalább 5-10 olyan összeállításod, amiben jól érzed magad, és a munkahelyi dress-code-nak is megfelel. Egy-egy összeállítást tegyél vállfára (a hozzá illő kiegészítőt: sálat, nyakláncot, akár a harisnyát is a vállfára akaszthatod), és egymás után sorakoztasd be a szekrénybe. Jó dolog reggel a hangulatunknak megfelelően öltözködni, de a reggel rohanásban ez a praktikus megoldás.

Szintén az előszobában legyen egy kis kosarad vagy fiókod, ahova leteszed a kulcsod, gyűrűd, stb. – ne reggelente kelljen összevadászni!

Szelektálj és rendszerezz a lakásban – ezzel rengeteg időt spórolsz meg mindennap! (A gyerekek ruhásszekrényeiben is csoprtosítsd az ovis (vagy iskolás) összeállításokat, a kinti játszós ruhákat, a „sima” utcai és az ünneplős-gyerek zsúrba menős ruhákat!

A gyerekek iskolatáskáit bepakolva este sorakoztasd fel az előszobában! Az ovisnak is utalj ki egy kis hátizsákot, legyen benne a másnapi benti ruha (ha nem tartjátok bent az oviban), alvós plüss, stb. – ne reggel kelljen keresni ezeket!

Az előszobában a saját táskádnak is alakíts ki egy helyet, és készítsd oda esténként.

Egyszerűsítsd le a reggeli feladatokat! Ha bevált, tartsátok a rutint!

Állíts össze egy túlélőcsomagot (tartalék telefontöltő, pótharisnya, stb.) a munkahelyedre.

Minden otthon tárolt infót (gyerekek különórái, összes edző, szakkörvezető elérhetősége, címek, időpontok) írj be a határidőnaplódba / telefonodba is!

Tervezz előre: vasárnap nézd át előre a heti tennivalókat!

Ne halogass! Amit rögtön meg tudsz tenni – egy e-mail elolvasásától és megválaszolásától kezdve egy előtted heverő plüss a plüssös kosárba dobásán át egy bögre a mosogatóba tevéséig és beáztatásig – tedd is meg. Ha tudod, hogy mindenféle elvégzendő feladatid vannak (még ha aprók is) fölösleges stressznek teszed ki magad!

életmód
Legfrissebb
ALKOTÓTÁBOR A GARANCSON

Amikor már az utolsó hónapokat gyűrik gyermekeink az iskolapadban vagy az ovi udvarán, akkor a vakációra vonatkozó első kérdések többsége nem arról szól, hogy melyik tengerparton lógatjuk a lábunkat idén...

Gondolatok 2019. április 21. húsvét vasárnap
Virágvasárnap - április 14. Nagyböjt 6. vasárnapja

Egyik legnépszerűbb liturgikus ünnep, tele népies hagyományokkal. Az igehirdető számára meghökkentően kétoldalú feladat, hiszen egyszerre ünnepli az Úr ünnepélyes jeruzsálemi bevonulását, majd a szentmisében végig járatja velünk a szenvedéstörténetet.  

Orbán Viktor beszéde az Avicenna Közel-Kelet Kutatások Intézete főépületének avatásán (Piliscsaba, 2019. 04. 09)

Az Avicenna Intézet ma már nemzetközi szinten is elismert bázisa a Közel-Kelet-kutatásnak, és azok a fiatal kutatók, akik megalakulásuk idején kerültek Önökhöz, ma már a téma elismert tudósainak számítanak a nemzetközi térben is. 

Bemutatni az iszlám valódi kultúráját

A mai feszültségekkel telt világban külön feladatnak tekintjük azt is,

hogy az iszlám világáról a sajtóban kialakult negatív képpel szemben bemutassuk annak valódi

kultúráját, megismertessük a közvéleménnyel annak kiemelkedő eredményeit.

Ennek a több évszázados hagyománynak és a mai sajátos feladatoknak a szem előtt tartásával

végzi az intézet a munkáját.

HETET EGY CSAPÁSRA! - „a mi kincsünk és sorsunk: a homok”