2017 március 16.
Tippek munkába visszaálló és már dolgozó anyáknak 5. – Iskola-óvoda-bölcsőde
Tippek munkába visszaálló és már dolgozó anyáknak 5. – Iskola-óvoda-bölcsőde

Kérj fogadóórát az óvónőktől és a tanítónőktől, és röviden vázold, hogy milyen változás következik most be a család életében, és kérd a megértésüket, ha kezdetben emiatt esetleg adódnak nehézségeitek. Ha emiatt bővül azoknak a köre, akik elhozhatják a gyerekeket az intézményből, azt is most jelezd.

Legyen otthon tartalék grafit- és színes ceruza, töltőtoll-patron, radír, hogy ha hirtelen pótolni kell valamit a tolltartóban, kéznél legyen!

Tarts otthon borítékokat és legyen egy tartóban valamennyi fémpénz is, hogy ki tudd számolni, ha be kell küldeni egy összeget valamire.

Maradj kapcsolatban! Ha esetleg nem te hozod-viszed a gyerekeket oviba vagy iskolába, attól még nem maradsz ki a szülői beszélgetésekből! Hozzatok létre szülői fórumot, levelező-listát, vagy akár valamelyik közösségi oldalon egy zárt csoportot, és tarts a kapcsolatot a többi szülővel on-line! Sok tanító néni is szívesen e-mailezik, ebben az esetben bátran használd ezt az eszközt te is a velük való kommunikációban!

Ajánld fel a segítségedet – fénymásolás, nyomtatás, vagy ha kéthetente egyszer pont ki tudsz ugrani egy félórára az irodából, segíthetsz az úszás utáni hajszárításban.

Szervezzetek közös programokat a többi szülővel, ha időd engedi, jelentkezz szervezőnek az óvodai-iskolai rendezvényekre, kísérőnek a kirándulásokra! 

életmód
Legfrissebb
ALKOTÓTÁBOR A GARANCSON

Amikor már az utolsó hónapokat gyűrik gyermekeink az iskolapadban vagy az ovi udvarán, akkor a vakációra vonatkozó első kérdések többsége nem arról szól, hogy melyik tengerparton lógatjuk a lábunkat idén...

Gondolatok 2019. április 21. húsvét vasárnap
Virágvasárnap - április 14. Nagyböjt 6. vasárnapja

Egyik legnépszerűbb liturgikus ünnep, tele népies hagyományokkal. Az igehirdető számára meghökkentően kétoldalú feladat, hiszen egyszerre ünnepli az Úr ünnepélyes jeruzsálemi bevonulását, majd a szentmisében végig járatja velünk a szenvedéstörténetet.  

Orbán Viktor beszéde az Avicenna Közel-Kelet Kutatások Intézete főépületének avatásán (Piliscsaba, 2019. 04. 09)

Az Avicenna Intézet ma már nemzetközi szinten is elismert bázisa a Közel-Kelet-kutatásnak, és azok a fiatal kutatók, akik megalakulásuk idején kerültek Önökhöz, ma már a téma elismert tudósainak számítanak a nemzetközi térben is. 

Bemutatni az iszlám valódi kultúráját

A mai feszültségekkel telt világban külön feladatnak tekintjük azt is,

hogy az iszlám világáról a sajtóban kialakult negatív képpel szemben bemutassuk annak valódi

kultúráját, megismertessük a közvéleménnyel annak kiemelkedő eredményeit.

Ennek a több évszázados hagyománynak és a mai sajátos feladatoknak a szem előtt tartásával

végzi az intézet a munkáját.

HETET EGY CSAPÁSRA! - „a mi kincsünk és sorsunk: a homok”