2017 március 31.
Tippek munkába visszaálló és már dolgozó anyáknak 6. – Család
Tippek munkába visszaálló és már dolgozó anyáknak 6. – Család

Tudatosítsd magadban, hogy a családdal töltött időben a minőség és nem a mennyiség számít. Alakíts ki szokásokat: pl. a közös vacsora alatt mindenki elmondja mi volt a legjobb a napjában, vagy éppen azt, ha valami bánat érte.

Tegyél ki az előszobában egy lapot, ami tartalmazza a gyerekek órarendjét, szakköreit, különóráit. Azokat, amelyekhez külön felszerelés kell, húzd ki szövegkiemelővel, hogy ne felejtsetek semmit otthon.

Szintén az előszobában legyen egy családi naptár, amibe minden családtag minden programja, külön vinnivalója, befizetnivalója, tudnivalója a tanító néni névnapjától az óvodai gyümölcsfelelősségen keresztül a másnapra esetlegesen szükséges virágcserépig, fültiszítítópálcikás dobozig vagy kimosott tejeskartonig, rákerül.

A férjeddel alakítsátok ki azt a rutint, hogy este és reggel is átnézitek a táblázatokat! Ha változó, hogy melyik nap ki hozza-viszi a gyerekeket, akkor azt is írjátok bele!

A gyerekek esti lefektetésének időpontját próbáld tartani – neked is szükséged van egy kis én-időre, mielőtt ágyba zuhansz!

 

életmód
Legfrissebb
ALKOTÓTÁBOR A GARANCSON

Amikor már az utolsó hónapokat gyűrik gyermekeink az iskolapadban vagy az ovi udvarán, akkor a vakációra vonatkozó első kérdések többsége nem arról szól, hogy melyik tengerparton lógatjuk a lábunkat idén...

Gondolatok 2019. április 21. húsvét vasárnap
Virágvasárnap - április 14. Nagyböjt 6. vasárnapja

Egyik legnépszerűbb liturgikus ünnep, tele népies hagyományokkal. Az igehirdető számára meghökkentően kétoldalú feladat, hiszen egyszerre ünnepli az Úr ünnepélyes jeruzsálemi bevonulását, majd a szentmisében végig járatja velünk a szenvedéstörténetet.  

Orbán Viktor beszéde az Avicenna Közel-Kelet Kutatások Intézete főépületének avatásán (Piliscsaba, 2019. 04. 09)

Az Avicenna Intézet ma már nemzetközi szinten is elismert bázisa a Közel-Kelet-kutatásnak, és azok a fiatal kutatók, akik megalakulásuk idején kerültek Önökhöz, ma már a téma elismert tudósainak számítanak a nemzetközi térben is. 

Bemutatni az iszlám valódi kultúráját

A mai feszültségekkel telt világban külön feladatnak tekintjük azt is,

hogy az iszlám világáról a sajtóban kialakult negatív képpel szemben bemutassuk annak valódi

kultúráját, megismertessük a közvéleménnyel annak kiemelkedő eredményeit.

Ennek a több évszázados hagyománynak és a mai sajátos feladatoknak a szem előtt tartásával

végzi az intézet a munkáját.

HETET EGY CSAPÁSRA! - „a mi kincsünk és sorsunk: a homok”